Sök
Stäng denna sökruta.

IG recension: Allt du behöver veta om IG

IG recension

IG är en av världens största aktörer inom trading online. Undrar du om denna nätmäklare är rätt val för dig? Läs vår recension, för att se om IG kan möta dina handelsbehov.

IG, en av de ledande aktörerna inom trading online, erbjuder ett omfattande utbud av finansiella instrument och handelsmöjligheter. Denna recension ger en analys av IG:s plattform, med fokus på funktioner, användarvänlighet och de tjänster man erbjuder till sina kunder. Från de omfattande utbildningsresurserna till de avancerade handelsverktygen, täcker vi de aspekter som gör detta till ett populärt val bland både nya och erfarna handlare.

IG logga
 • Över 300 000 kunder
 • Handla på över 17 000 globala marknader
 • Låga avgifter
 • Användarvänlig plattform
 • Tillgång till utbildningsresurser

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar, och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och börshandlade produkter är komplexa finansiella instrument. Handel med dessa instrument medför en hög risk för snabb förlust av pengar.

IG: En översikt över mäklarens tjänster och historia

IG, ursprungligen känt som IG Markets, är en framträdande aktör inom trading online och har etablerat sig som en ledande mäklare inom finansiella tjänster. Sedan starten 1974, då de hette IG Markets, har de utvecklats från att vara en pionjär inom spread betting till att erbjuda ett brett utbud av handels- och tradingmöjligheter. IG trading inkluderar marknader, såsom:

 • Forex
 • Aktier
 • Index
 • Råvaror

Vidare är tjänsten känd för sitt kundfokus, vilket avspeglas i deras kundtjänst och resurser för kundstöd. Företaget har licenser från flera respekterade regleringsmyndigheter och ett engagemang för transparens och kundskydd, vilket är viktiga faktorer för tillförlitlighet inom finanssektorn. Med en historia som sträcker sig över flera decennier har de visat sin kapacitet att anpassa sig till förändringar på marknaden och behålla en ledande position inom onlinehandel.

Fördelar

 • Stort utbud av marknader: Tjänsten erbjuder handel på en bred variation av marknader, inklusive aktier, index, råvaror och kryptovalutor.

 • Högkvalitativt utbildningsmaterial: Tjänsten har ett omfattande och användbart utbildningsmaterial som passar både nybörjare och erfarna handlare.

 • Användarvänlig plattform: Plattformen är designad för att vara intuitiv och tillgänglig för handlare på alla nivåer.

 • Avancerade handelsverktyg och analyser: Tjänsten tillhandahåller avancerade tekniska analysverktyg och realtidsmarknadsdata.

 • Stark reglering: Tjänsten är väl reglerad, vilket ger en extra säkerhetsnivå för användarna.

Nackdelar

 • Högre avgifter för vissa produkter: Handelsavgifterna kan vara höga, särskilt för aktie-CFD:er.

 • Begränsad produktportfölj i vissa länder: Produktutbudet kan vara begränsat i vissa länder, med fokus främst på CFD- och optionshandel.

 • Inaktivitetsavgift: Tjänsten tar ut en avgift för inaktiva konton, vilket kan vara en nackdel för den som inte handlar regelbundet.

 • Långsam kundsupport i vissa fall: Vissa användare har rapporterat att kundsupporten i somliga fall är långsam.

IG index: Utforska handel med aktieindex

IG är välkänt för sitt omfattande utbud av indexhandel, vilket gör det till en attraktiv plattform för den som vill investera i olika marknader globalt. Genom handel via IG index, får investerare tillgång till en rad olika marknadsindex vilket inkluderar stora globala index som:

 • S&P 500
 • FTSE 100
 • DAGS

IG index ger investerare möjligheten att spekulera i övergripande marknadsrörelser snarare än enskilda aktiers prestation.

IG aktieindex innebär att användare kan dra nytta av både stigande och fallande marknader genom att handla med CFD:er (Contracts for Difference). Tjänsten erbjuder konkurrenskraftiga spreadar och hävstångsmöjligheter, vilket gör det möjligt för handlare att maximera sin exponering med en relativt liten initial investering.

Tjänstens användarvänliga plattform ger handlare tillgång till realtidspriser och avancerade handelsverktyg, inklusive teknisk analys och diagram. Det är särskilt värdefullt för den som vill fatta genomtänkta beslut baserade på marknadstrender och marknadsdata.

En annan viktig aspekt av handel med IG aktieindex är flexibiliteten. Handlare kan välja att gå lång eller kort på ett index, vilket ger möjlighet att dra nytta av både stigande och fallande marknader. Detta är en viktig funktion, särskilt i volatila eller nedåtgående marknadsförhållanden.

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar, och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och börshandlade produkter är komplexa finansiella instrument. Handel med dessa instrument medför en hög risk för snabb förlust av pengar.

IG terminer: Handelsmöjligheter och funktioner

IG har därtill etablerat sig som en ledande aktör inom handel med terminer, vilket utgör en betydande del av deras finansiella tjänsteutbud. IG terminer ger användare möjligheten att spekulera och säkra sig mot framtida prisförändringar på en mängd olika marknader. Denna form av handel är särskilt attraktiv för den som vill dra nytta av marknadstrender eller skydda sig mot potentiella förluster.

En av fördelarna med IG:s terminshandel är deras breda utbud av marknader. Investeringar kan göras i en rad olika tillgångar, däribland:

 • Råvaror
 • Aktieindex
 • Kryptovalutor

Detta mångsidiga utbud ger handlare möjlighet att diversifiera sina portföljer och utforska olika strategier.

Samtidigt är det viktigt att notera att handel med terminer innebär en viss risk. Nybörjare och de som inte är bekanta med terminshandel rekommenderas att noga tänka över dessa risker och kanske börja med mindre belopp för att bygga upp sin erfarenhet och förståelse för marknaden.

IG förhandel: Handla innan marknadens öppning

Förhandel på IG, som erbjuder möjligheten att handla innan de traditionella marknaderna öppnar, är en funktion som har fått blandade recensioner bland användare. På den positiva sidan uppskattas förhandeln för att ge handlare en möjlighet att reagera på marknadsförändringar som kan ha skett över natten. Detta är särskilt relevant i en globaliserad värld där ekonomiska händelser och nyheter inte känner några tidsgränser. Användare som vill agera på nyheter eller rapporter som släpps utanför de vanliga handelstiderna finner detta som en stor fördel.

En annan positiv aspekt som lyfts fram med IG förhandel är möjligheten att förbereda sig för kommande handelsdag. Genom att placera ordrar i förhandeln kan handlare positionera sig strategiskt inför marknadens öppning, vilket kan vara en fördel i snabbrörliga marknader. Detta bidrar till en ökad flexibilitet i handeln.

Å andra sidan finns det vissa nackdelar och risker förknippade med förhandeln. Den viktigaste är kanske den lägre likviditeten, vilket kan leda till större spreadar och därmed högre handelskostnader. Dessutom kan volatiliteten vara högre under dessa tider, vilket kan öka risken för snabba och oväntade prisförändringar. Det är även viktigt att notera att inte alla marknader eller instrument är tillgängliga för handel i förhandeln.

Sammanfattningsvis är förhandeln på IG en funktion som kan erbjuda betydande fördelar för den som är väl förberedd och medveten om de inbyggda riskerna. Den erbjuder en extra dimension av flexibilitet i handeln, men kräver också en hög nivå av marknadsförståelse och disciplin.

IG helghandel: Möjligheter och begränsningar

IG helghandel erbjuder ytterligare unika möjligheter för handlare som vill dra nytta av marknadsmöjligheter utanför de traditionella handelstiderna. Denna funktion är särskilt attraktiv för den som har upptagna scheman under veckodagarna eller som vill reagera på helghändelser som kan påverka marknaderna när de åter öppnar.

En av de största fördelarna med IG helghandel är möjligheten att handla på utvalda index och kryptovalutor. Detta innebär att handlare kan ta positioner eller säkra befintliga positioner mot händelser som kan inträffa under helgen. Sådan flexibilitet är värdefull i en värld där ekonomiska och politiska händelser ofta inträffar utanför de vanliga handelstiderna och kan ha omedelbar inverkan på marknaderna.

Men liksom med förhandel är det viktigt att vara medveten om begränsningarna och riskerna med helghandel. Likviditeten kan även här vara lägre, vilket potentiellt kan leda till större spreadar jämfört med vanliga handelstider. Dessutom kan volatiliteten vara högre, vilket ökar risken för marknadsrörelser som kan påverka handelspositioner negativt.

För den som väljer att handla under helgerna är det viktigt att ha en solid riskhanteringsstrategi. Användningen av stop loss-ordrar och noggrann övervakning av öppna positioner är avgörande för att skydda sig mot oväntade marknadsförändringar.

IG helghandel innebär intressanta möjligheter för aktiva handlare, men det kräver också en medvetenhet om de särskilda risker och marknadsförhållanden som kan uppstå under helger liksom under förhandel.

IG trading

IG Sverige: Lokal service och stöd för svenska användare

IG Sverige markerar en betydande närvaro i den svenska marknaden genom att erbjuda lokalt anpassade tjänster och stöd. En av de främsta fördelarna för svenska handlare är tillgången till en svenskspråkig plattform och kundtjänst.

IG Sverige erbjuder utbildningsresurser och analytiska verktyg på svenska. Det inkluderar:

 • Webbseminarier
 • Marknadsanalyser
 • Instruktionsmaterial

Dessa är anpassade för att ge svenska handlare en djupare förståelse för finansmarknaderna och olika handelsstrategier. Resurserna är särskilt värdefulla för nybörjare som vill bygga upp sin kunskap och skicklighet i handel.

Utöver detta fokuserar IG Sverige på att erbjuda relevanta marknadsdata och tillgångar som är populära bland svenska investerare. Det gör det möjligt för användare att diversifiera sina portföljer och engagera sig i marknader som är relevanta för deras intressen och investeringsmål.

IG trading: avgifter och kostnadsstruktur:

IG:s avgifter vid trading och övrig handel är en viktig aspekt att ta hänsyn till för alla som överväger att handla med plattformen. Efter att vi gått igenom tjänstens prissättning kan vi fastställa att de erbjuder en konkurrenskraftig och transparent kostnadsstruktur, vilket är viktigt för att ta genomtänkta handelsbeslut.

De tar ut spreadar på de flesta av sina handelsinstrument. Spreaden är skillnaden mellan köp- och säljpriset på ett instrument och varierar beroende på marknadens volatilitet och likviditet. För populära produkter som större valutapar och index kan dessa spreadar vara relativt låga, vilket gynnar aktiva handlare.

För CFD-handel kan tjänsten också ta ut en kommission, särskilt när det gäller handel med aktier. Kommissionen beror på vilken marknad man handlar på och storleken på positionen. Det är viktigt att notera att dessa avgifter kan ackumuleras, särskilt för handlare som ofta öppnar och stänger positioner.

Tjänsten tar ut en inaktivitetsavgift för konton som inte har någon handelsaktivitet under en längre period. Detta är vanligt bland mäklare och stimulerar kontinuerlig användning av plattformen.

För handlare som använder hävstång, vilket är vanligt i CFD-handel, kan det tillkomma finansieringskostnader. Dessa avgifter uppstår när en position hålls öppen över natten och beräknas baserat på storleken på den hävstång som används.

Sammanfattningsvis är det viktigt för potentiella användare av IG trading att noggrant granska och förstå avgiftsstrukturen. Transparent prissättning är avgörande för att kunna planera och genomföra effektiva handelsstrategier. För mer detaljerad information om specifika avgifter och hur de tillämpas, är det rekommenderat att besöka tjänstens officiella webbplats eller kontakta deras kundtjänst.

Känns IG inte som rätt val för dig? Läs då vår recension av eToro, en annan världsledande aktör inom onlinehandel.

Är du mer intresserad av småsparande än aktiv trading? I så fall kan Avanza vara ett bättre val för dig.

Facebook
Twitter
LinkedIn