Sök
Stäng denna sökruta.

Sven-Olof Johansson köper Swedbank och H&M

En av Svergies mest kända fastighetsprofiler, Sven-Olof Johansson, har gjort sig känd för att köpa aktie som snabbt tappat i värde. Den senaste tiden har fastighetsmiljardären valt att investera i tre storbolag som han anser fått orättvist mycket kursstryk på börsen.

”När situationen har normaliserats lite mer tror jag på väldigt bra utdelningar”, säger han till en reporter på di. Aktierna det handlar om är Swedbank, H&M och Loomis.

Bägge storbolagen, alltså H&M och Swedbank, finns kvar som långsiktiga innehav i hans aktieportfölj, vilken förutom nära 9 miljarder kronor i egna imperiet Fastpartner FPAR också innefattar en dryg miljard kronor i SBB, även ett par andra innehav som har poster värda drygt ett par hundra miljoner i andra storbolag.

Sven-Olfo Johansson kommenterade köper i Loomis med följande motivering.”Analysen är inte så märkvärdig. Aktien var nere under 200 kronor och ett börsvärde runt 14 miljarder kronor. Det är billigt för ett bolag som tjänar ganska bra med pengar, med ett bra kassaflöde. Utanför Sverige och inte minst USA är kontanthantering fortfarande en gigantisk marknad. Loomis har etablerat sig på de marknader där volymerna är stora och de har inte många konkurrenter, eftersom ingen tycker det är särskilt spännande.”

Fastighetsmagnat berättar också om ett annat innehav, Stora Enso, som har också tycker har en försiktigt värdering. ”Stora Enso är rätt försiktigt värderat. Och de gynnas av övergången till skogsråvara i stället för oljebaserad plast, som är en jättetrend. Sen har du e-handelstrenden som driver kartongefterfrågan.”

Facebook
Twitter
LinkedIn