Sök
Stäng denna sökruta.

Simon Blecher om Securitas

En av Sveriges mest omtyckta förvaltare i är Carnegie fonders Simon Blecher. Han förvaltar en av Sveriges största aktivt förvaltade fonder med 17 MSEK under förvaltning. Men hur agerar han nu under den pågående coronakrisen?

När den svenska börsen, tillsammans med världens andra börser, började sjunka i samband med att corona-viruset spreds världen över lyfte Blecher fram Securitas som en köpvärd aktie.

Blecher skrev i ett månadsbrev till investerare som han publicerade i början av mars att ”Securitas faller förmodligen för att den är likvid. Innehavet finns i flera småbolagsfonder och förvaltare säljer gärna innehav som är likvida och ”går att sälja” och avstår att sälja innehav med svag/obefintlig likviditet”

” Därför är det stor sannolikhet att Securitas är beviset på att marknaden förmodligen blir sämre innan den blir bättre med priset att flera illikvida småbolagsaktier på diverse obskyra listor till slut också faller”.

Blecher avslutade inlägget med att säga att hans fond ökade i aktien under februari månad.

Securitas har från dagens datum, 6 e april, tappat med 36% från årsskiftet och är en av de storbolagsaktier på den svenska börsen som tappat mest i värde.

Framtiden får utvisa om Blecher tog rätt beslut när han i februari köpte fler aktier Securitas. Klicka här för att läsa mer och handla aktier i Securitas på Avanza.

Facebook
Twitter
LinkedIn