Sök
Stäng denna sökruta.

Handla aktier i mobilen? Så hittar du den bästa aktieappen

Under många år nu har mobilen blivit en allt viktigare del av de flestas vardag, och konstigt vore väl annat. I dag kan vi boka resor, shoppa kläder, handla mat och sköta de flest av våra sysslor genom endast några knapptryck på vår mobilskärm. 

Som en följd av den ökade mobilanvändningen växer marknaden för mobiltelefoner. Företagen som utvecklar själva mobilerna letar ständigt efter banbrytande teknologier och lanserar nya smartphones med jämna mellanrum.  

Därtill satsar många företag på att erbjuda ett brett utbud av tillbehör till telefonen. I dag finns exempelvis mängder av Samsung Galaxy S21 Plus fodral, som gör det enkelt – och snyggt – att skydda mobilen från repor och andra skador. 

Stora fördelar med att handla aktier i mobilen 

I takt med att fler använder sin smartphone ser många företag en stor möjlighet i att optimera sina tjänster till den mobilanpassade världen och till appar. Aktiemarknaden är ett tydligt exempel. Vi har gått från manuell aktiehandel på Wall Street till digital sådan via dator – och nu är aktiehandel i mobilapplikationer många investerares förstaval. 

Att använda sig av en app gör att man aldrig är begränsad i sin aktiehandel. Man behöver inte starta igång sin dator och slå sig ned för att köpa och sälja, utan kan göra det även när man är på språng, förutsatt att man har internetuppkoppling. 

Utbudet av aktieappar är i dag stort, vilket kan göra det svårt att hitta den som passar en själv bäst. För att veta vilken app man ska välja måste man först förstå vad en bra aktieapp ska innehålla. Det går vi igenom nedan. 

Så hittar du din nästa aktieapp 

Innan man laddar ner och registrerar sig på en ny aktieapp är det en fördel att jämföra alternativen på marknaden. Här berättar vi mer om några av de viktigaste punkterna att undersöka. 

Teknisk analys 

De bästa aktieapparna erbjuder en helhetslösning för aktiehandlare. Där inkluderas tekniska analyser, historisk utveckling och uppdatering om rörelserna på aktiemarknaden. Det kan exempelvis handla om grafer och diagram, som gör det enklare att ta ett informerat beslut innan man köper en aktie. 

Verktyg för riskhantering 

Det finns alltid en risk i att handla med aktier, och det är viktigt att man minimerar den. Om appen erbjuder ett brett utbud av verktyg för riskhantering är detta enkelt gjort. Bland annat är det en fördel om appen låter en sätta stop loss-ordrar, vilket gör att ens aktier säljs om värdet når den minsta gräns man angett. 

Användarvänlighet 

Den kanske största utmaningen i att förflytta en aktiehandelsplattform från datorns stora skärm till mobilens lilla är användarvänligheten. Alla funktioner måste få plats och det ska vara enkelt att navigera och hoppa mellan dem. 

Vissa appar har löst utmaningen med bravur och är enkla att använda, och man kan genomföra ett köp eller sälja en aktie med hjälp av få knapptryck. Andra kräver lite mer ansträngning, vilket i längden tenderar att bli tröttsamt som användare. 

Säkra transaktioner 

Sist men inte minst vill vi poängtera vikten av att använda en säker app. Det sista man vill är att ens pengar eller personuppgifter hamnar i orätta händer. De mest säkra apparna är ofta de som erbjuder verifiering med Mobilt BankID i samband med inloggning och betalning. Om man väljer en sådan app slipper man oroa sig, och kan fokusera fullt ut på nöjet i aktiehandeln. 

Facebook
Twitter
LinkedIn