Sök
Stäng denna sökruta.

Guiden som hjälper företagare med aktiehandel – Så hittar du billigaste LEI-koden

Bild1

När du börjar din resa som aktiehandlare kommer du att mötas av en spännande, men förhållandevis komplex värld. Handeln med aktier bygger inte bara på (till skillnad från vad många tror) siffror och strategier – det kräver även rätt verktyg, inklusive förmågan att förstå sig på den underliggande tillgången.

Härnäst fokuserar vi på att redogöra hur du navigerar i denna värld, inklusive varför den billigaste LEI-koden utgör en viktig pusselbit i det hela.

Aktiehandeln är betydligt mer än så

Aktiemarknaden verkar vid första anblicken förhållandevis enkelt – köpa lågt och sälja högt, eller hur? Men när du börjar gräva djupare i det hela inser du ganska snabbt att det hela faktiskt handlar om betydligt mer än bara aktier.

Som entreprenör kommer du att stöta på utmaningar vilka både kräver en hög insikt, men även noggrann förberedelse. Utöver marknadsanalyser och företagsrapporter existerar det även verktyg och koder som utgör en viktig del för smidig handel.

LEI-koden: Därför är den nödvändig

Ett av de mest betydelsefulla verktygen utgörs av LEI-koden (eng. Legal Entity Identifier). Det hela är i själva verket en alfanumerisk kod som består av totalt 20 tecken. LEI-koden har utformats för att tydligt identifiera de juridiska enheter som involveras i en finansiell transaktion.

Trots att LEI utgör en viktig pusselbit inom sammanhanget tenderar den att förbises alldeles för ofta. För din egen del måste du komma ihåg det faktum att LEI-koden utgör nyckeln till att lyckas i den finansiella sfären.

En annan viktig del med LEI-koden är att bringa klarhet i samband med internationella transaktioner. Detta genom att bl.a. återspegla viktig information om det aktuella bolaget, besvara på frågorna ”vem är vem” och ”vem äger vem.”, etc.

Varför behöver du LEI som företagare?

  • För att följa lagar och regler: LEI krävs ofta enligt lag, och det är ditt ansvar som företagare att se till att du har en giltig LEI.
  • För att delta på finansmarknaderna: Många finansiella institutioner kräver LEI för att du ska kunna handla med aktier, obligationer och andra finansiella instrument.
  • För att öka förtroendet: Att ha en LEI visar att ditt företag är seriöst och följer reglerna, vilket kan öka förtroendet hos kunder och investerare.
  • För att undvika böter: Om du inte har en giltig LEI när det krävs, kan du utsättas för böter och andra påföljder.

En smidig process

Börskollens guide rekommenderar en kostnadseffektiv tjänst med en snabb och enkel registreringsprocess som tar mindre än en minut att slutföra. Det hela redogör b.la hur LEI-koden påverkar ditt aktieinnehav och pekar ut de billigaste tjänsteleverantörerna, inklusive:

  • Förenklar för entreprenörer: På Börskollen är vårt främsta mål att underlätta för dig som entreprenör. Vi fokuserar på områden som ekonomi, sparande och investeringar för att göra din affärsresa smidigare och mer lönsam.
  • Den billigaste LEI-koden: När vi själva hade behov av att införskaffa en LEI-kod, utforskade vi de mest kostnadseffektiva och enkla alternativen. På Börskollen delar vi med oss av våra erfarenheter för att hjälpa dig att skaffa en LEI-kod utan krångel.
  • Guider och verktyg för företagare: Guider och verktyg för företagare: Vi har ett omfattande bibliotek av guider och verktyg som täcker olika aspekter av ekonomi. Dessa hjälpmedel är framför allt skapade för att underlätta ditt liv som företagare.

Ett stort lycka till med ditt företagande,

/Kristoffer Matsson, grundare av Börskollen

Facebook
Twitter
LinkedIn