Sök
Stäng denna sökruta.

Fortissio recension och åsikt: Är denna mäklare pålitlig?

Fortissio är en mångsidig nätmarknadsplats som öppnar dörrar för valutahandel för alla, oavsett deras tidigare erfarenhet eller kunskapsnivå. Vad som verkligen särskiljer Fortissio är dess engagemang för att erbjuda gratis kundsupport till alla användare och avsaknaden av någon form av provisionsavgift.

En extra fördel med Fortissio är att det ger dig möjlighet att handla med Contract for Difference (CFD), även kända som CFD:er. Om du är nyfiken på vad CFD:er är och hur de fungerar, så kommer vi att gå igenom detta mer detaljerat längre fram i vår recension. Fortissio är helt enkelt den perfekta plattformen för alla som vill ta sin valutahandel till nästa nivå, med stöd och expertis tillgänglig vid varje steg på vägen.

Jämför nätmäklare nedan för att hitta rätt val för dig.

Det är viktigt att ha I åtminstone bakhuvudet att alltid vara medveten om de risker du tar

Oavsett vilken nätmäklare du väljer att använda dig av är det av yttersta vikt att du förstår att valutahandel alltid är förenat med risk. Om du inte är medveten om de potentiella riskerna kan du i värsta fall förlora alla de pengar du investerar.

För att minimera risken att förlora dina investeringar är det avgörande att du sätter upp en fast budget och håller dig till den. Att försöka återvinna förluster genom att öka insatserna kan leda till ännu större förluster.

En annan viktig åtgärd för att minska riskerna är att fördjupa din kunskap om valutahandel. Ju mer du lär dig om valutamarknaden, desto bättre utrustad är du för att fatta informerade beslut och minska dina risker både på kort och lång sikt.

En kort sammanfattning av Fortissios historia

Fortissio är en handelsplattform som grundades år 2001 och är registrerad hos Hellenic Capital Market Commission, Greklands kapitalmarknadskommission. Denna registrering fungerar som en garant för förtroende och pålitlighet när det kommer till Fortissio.

Det är också värt att notera att Fortissio är en del av investmentbolaget Vie Finance, vilket ytterligare stärker dess förtroendevärdighet.

Om du vill få ytterligare insikter om Fortissio kan du läsa recensioner från andra användare hos Aktuelltfokus och deras omdömen om Fortissio.

Vad är cfd (contract for difference)?

På Fortissio har du möjlighet att engagera dig i handel med CFD:er, eller Contract for Difference. CFD:er är ekonomiska instrument som ger dig möjlighet att delta i prisrörelser på olika tillgångar utan att faktiskt äga dem. Istället är det Fortissio som fungerar som förvaltare av dessa tillgångar. Denna handelsmetod är en vanlig företeelse inom den finansiella sektorn och används av många ledande aktörer, inklusive Avanza när de tillåter handel med Bitcoin och andra tillgångar.

En central aspekt att förstå när det gäller CFD-handel är att du inte äger den underliggande tillgången. Istället spekulerar du i prisförändringarna, vilket gör det möjligt att tjäna på både upp- och nedgångar på marknaden. Detta innebär att du har potential att göra vinst oavsett om marknaden stiger eller sjunker, vilket öppnar upp för olika handelsstrategier och möjligheter.

När du handlar CFD:er hos Fortissio kan du dra nytta av hävstången. Hävstångseffekten innebär att du kan öka din exponering mot marknaden utan att behöva investera hela beloppet själv. För att använda hävstång måste du dock ha tillräckligt med kapital på ditt konto för att täcka säkerhetskraven som är associerade med hävstångshandel. Det är en kraftfull funktion som kan maximera dina potentiella vinster, men den innebär också en ökad risk, så det är viktigt att använda den med försiktighet och förstå dess konsekvenser noggrant.

Så fungerar handel med hävstänger på Fortissio

En spännande funktion som Fortissio erbjuder, särskilt när du handlar med CFD:er, är möjligheten att använda hävstänger. Men vad innebär egentligen begreppet ”hävstänger,” och hur fungerar det?

Hävstäng, även känd som hävstångseffekt, är en strategi som tillåter dig att öka din exponering på marknaden utan att behöva investera en större mängd kapital. Med andra ord kan du handla med en större position än den summa pengar du faktiskt har på ditt konto. Detta ger dig potentialen att öka dina vinster, men det medför också ökad risk.

För att använda hävstängseffekten måste du ha tillräckligt med kapital på ditt konto för att täcka de säkerhetskrav som Fortissio sätter upp. Dessa säkerhetskrav är där för att säkerställa att du kan täcka eventuella förluster som kan uppstå när du handlar med hävstängseffekten. Det är viktigt att förstå att användning av hävstängseffekten innebär att du inte bara förstärker dina potentiella vinster, utan även eventuella förluster. Därför bör du vara noggrann med att använda hävstängseffekten med omtanke och ha en välgenomtänkt strategi.

Det är inte ovanligt att höra handel med hävstängseffekt även kallas för handel med säkerhetskrav. Detta är eftersom handelsprocessen involverar att du uppfyller de säkerhetskrav som din mäklare, i detta fall Fortissio, har fastställt för att skydda ditt konto och minska risken för extrema förluster. Att förstå dessa säkerhetskrav och hur de påverkar din handel är en grundläggande del av att använda hävstängseffekten till din fördel.

Guiden till att genomföra handel på Fortissio i 4 enkla steg

Att börja handla på Fortissio är enkelt och kan delas in i fyra huvudsteg. Låt oss utforska dessa steg mer ingående:

1. Skapa ett användarkonto

Processen att skapa ett användarkonto på Fortissio är smidig och kräver bara några steg. Besök Fortissios officiella webbplats, Fortissio.com, och fyll i de nödvändiga uppgifterna. När du har slutfört registreringen kommer du automatiskt att få tillgång till deras handelsplattform.

2. Sätt in pengar på ditt konto

För att börja handla på Fortissio krävs en initial insättning på minst 200 amerikanska dollar, vilket motsvarar cirka 2 000 svenska kronor enligt dagens valutakurs. Om du väljer att sätta in mellan 2 000 och 20 000 kronor kommer du att få ett så kallat ”Baskonto.”

Skillnaderna mellan ett Baskonto och andra kontotyper är små, men i allmänhet får du tillgång till mer avancerade funktioner ju mer kapital du har på kontot.

3. Börja handla med valuta

Nu är det dags att börja med din valutahandel. En viktig funktion som du bör bekanta dig med är ”Autochartist,” som ger dig all nödvändig information innan du beslutar att genomföra en handel. Tänk på att ju större ditt saldo hos Fortissio är, desto fler och mer avancerade handelsverktyg kommer du att ha tillgång till.

4. Ta ut eller sätt in mer pengar

Fortissio har gjort processen för att sätta in och ta ut pengar enkel och smidig. Insättningar brukar ske omedelbart, och uttag kan förväntas vara tillgängliga inom en arbetsdag. Plattformen stöder flera digitala betalningstjänster, inklusive konto- eller kreditkort, Skrill, Neteller och Klarna, vilket ger dig flexibilitet när du hanterar dina ekonomiska transaktioner.

Fördelar och Utmaningar med Fortissio

Fortissio är en handelsplattform som erbjuder både fördelar och utmaningar för sina användare. Här är en närmare titt på de positiva och negativa aspekterna av plattformen:

Fördelar med Fortissio

 

  • Slopad provisionsavgift: En betydande fördel med Fortissio är att de inte tar ut någon provisionsavgift för dina transaktioner. Detta innebär att du kan handla utan att oroa dig för extra kostnader som kan minska dina vinster.

  • Trygghet med Vie Finance: Fortissio är en del av Vie Finance, vilket ger användarna en extra nivå av trygghet och förtroende. Att vara kopplad till ett etablerat investmentbolag ger användarna en känsla av stabilitet och pålitlighet.

  • Registrerad hos Skatteverket: Fortissio är registrerad hos Skatteverket, vilket betyder att de följer regler och föreskrifter som krävs av myndigheterna. Detta ger en ytterligare nivå av legitimitet och transparens.

  • Snabb kundsupport: Alla som har satt in minst 200 USD får tillgång till snabb och tillförlitlig kundsupport. Detta är särskilt värdefullt för nya medlemmar som kan behöva hjälp och vägledning när de börjar handla.

  • Nybörjarutbildning: En positiv aspekt är att Fortissio erbjuder en omfattande nybörjarutbildning för alla nya medlemmar. Detta är en värdefull resurs som kan hjälpa nybörjare att förstå grunderna i valutahandel och att använda plattformen effektivt.

Utmaningar med Fortissio:

 

  • Högt insättningskrav: Ett potentiellt hinder för vissa användare är det höga insättningskravet på 200 USD. Detta kan vara en nackdel för dem som vill börja med mindre kapital eller är osäkra på om de vill investera en större summa.

  • Risk för snabba förluster: Valutahandel är en riskfylld aktivitet, och det går snabbt att förlora pengar om man inte har tillräcklig kunskap och erfarenhet. Användare bör vara medvetna om att handeln kan vara volatil och att det krävs noggrann planering och riskhantering för att undvika stora förluster.

Sammanfattningsvis har Fortissio både fördelar och utmaningar. Det är viktigt att överväga dessa faktorer noggrant innan du beslutar dig för att använda plattformen för din valutahandel.

Sammanfattning: Fortissio – en nätmarknadsplats för framtiden

Fortissio är en nätmäklare som erbjuder ett brett utbud av fördelar för sina kunder. Företaget är reglerat av Finansinspektionen och erbjuder en säker och transparent handelsplattform.

Fortissio erbjuder gratis kundsupport, inga provisionsavgifter och låga spreadar. Företaget erbjuder även möjlighet att handla CFD:er, vilket kan vara en bra möjlighet för kunder som vill spekulera i prisrörelser på olika tillgångar.

Förutom dessa fördelar erbjuder Fortissio också ett brett utbud av valutapar att handla och en avancerad handelsplattform som är enkel att använda. Företaget erbjuder även ett antal utbildningsresurser för att hjälpa kunder att lära sig om valutahandel.

Sammantaget är Fortissio en bra nätmäklare för alla som vill handla valuta. Företaget erbjuder ett brett utbud av fördelar och funktioner som gör det till ett attraktivt alternativ för både nybörjare och erfarna handlare.

Facebook
Twitter
LinkedIn