Sök
Stäng denna sökruta.

Advisa eller Lendo – vilken ska man välja?

Att välja rätt låneförmedlare kan kännas som en djungel. Många står inför valet mellan Advisa och Lendo. Båda är populära och har gott rykte, men vilken är egentligen bäst? På www.comparia.se får lånetagare hjälp att göra rätt beslut när de ska ta lån och får vägledning kring vilka låneföretag som passar ens situation bäst. Så låt oss nu dyka djupare i frågan om några av de större aktörerna – Advisa och Lendo.

Grundläggande fakta och samarbetspartners

Både Advisa och Lendo är seriösa aktörer på den svenska lånemarknaden. De samarbetar med många banker och långivare, och båda erbjuder lån upp till 600 000 kr utan säkerhet. En liten men viktig skillnad är att Advisa har ett lägsta lånebelopp på 5 000 kr, medan Lendo börjar vid 10 000 kr. Detta gör Advisa till ett bättre val för dig som vill låna mindre belopp.

När det gäller samarbetspartners står det ganska jämnt mellan de två. Både Advisa och Lendo samarbetar med 40 banker och långivare. Dock har Lendo ett unikt samarbete med DNB, vilket kan ge dem en liten fördel. Fler alternativ kan potentiellt innebära bättre villkor för dig som låntagare.

Kundbetyg och erfarenhet

Kundnöjdhet är en viktig faktor att ta hänsyn till när man väljer låneförmedlare. Här står det relativt jämnt mellan Advisa och Lendo, men med en liten fördel för Advisa. På Trustpilot har Advisa ett betyg på 4,8 av 5, medan Lendo ligger på 4,6 av 5. Båda får alltså höga betyg, men Advisa ligger något högre.

När det kommer till erfarenhet har Lendo en fördel. De grundades 2007 och har därmed lång erfarenhet av låneförmedling. Advisa är en yngre aktör på marknaden, men har snabbt byggt upp ett gott rykte och en stark position.

Processen och kreditupplysning

Hos både Advisa och Lendo är låneprocessen smidig och användarvänlig. Du fyller i en ansökan online, varpå förmedlaren jämför erbjudanden från olika långivare. Därefter väljer du det bästa erbjudandet. Hela processen tar ofta bara några minuter, vilket gör det enkelt och bekvämt för dig som låntagare.

En viktig fördel med att använda låneförmedlare som Advisa och Lendo är att du bara får en kreditupplysning, oavsett hur många långivare som granskar din ansökan. Detta är positivt eftersom många kreditupplysningar på kort tid kan sänka din kreditvärdighet. Både Advisa och Lendo erbjuder denna fördel.

Lånetyper och flexibilitet

Både Advisa och Lendo erbjuder en rad olika lånetyper för att möta olika behov. Du kan ansöka om privatlån, samla lån eller ta ett topplån. Detta gör att du, oavsett vad du behöver låna till, kan få hjälp av båda förmedlarna.

Flexibilitet är också en viktig faktor att ta hänsyn till. Livet förändras, och ibland behöver du ändra ditt lån. Både Advisa och Lendo erbjuder viss flexibilitet, men villkoren kan variera beroende på vilken långivare du i slutändan väljer. Det är därför viktigt att noga kolla vad som gäller för till exempel amorteringsfrihet eller extra återbetalningar innan du bestämmer dig.

Säkerhet och integritet

I dagens digitala värld är säkerhet och integritet av yttersta vikt. Både Advisa och Lendo tar detta på allvar och använder kryptering för att skydda dina uppgifter. De följer också GDPR-reglerna för hantering av personuppgifter. Detta innebär att du kan känna dig trygg med att dina personliga och finansiella uppgifter hanteras på ett säkert sätt, oavsett vilken av dessa två förmedlare du väljer.

Sammanfattning och råd

Så, Advisa eller Lendo? Sanningen är att båda är bra val med liknande erbjudanden och processer. Skillnaderna är små, men kan vara avgörande beroende på dina specifika behov. Advisa har något högre kundbetyg och erbjuder lägre minimibelopp, medan Lendo har längre erfarenhet och ett unikt samarbete med DNB.

Mitt råd är att kolla båda alternativen. Det kostar inget att ansöka och jämföra erbjudanden, och på så sätt kan du försäkra dig om att du får bästa möjliga villkor för just din situation. Kom ihåg att alltid läsa det finstilta och förstå villkoren innan du skriver på. Och viktigast av allt: låna aldrig mer än du kan betala tillbaka.

Oavsett om du väljer Advisa eller Lendo, är du på god väg mot ett välgrundat lånebeslut. Lycka till med ditt låneval!

Facebook
Twitter
LinkedIn